17:31:48

Veckans gooott!


MumsMumsMumsMums!
19:16:00

Fidéle

Ami Fidéle
*2011
Fredriksminde Hazy Chance - Önnarps Elaine


Som inte vill bli kallad Fidde:( Lite blyg fortfarande men är nyfiken och är den som kommer först fram i hagen och ska titta. Busar så mycket han orkar med de andra hästarna (alla förutom Nicki blir som unghästar igen och busar järnet med lillplutten).Han har ju inte funnits så länge än, så vi får se hur det går för honom i framtiden:)
14:53:00

Siggepigg

First Sight
*2010
Sam's Maverick - Nikita



Sigge är min alldeles egna fölis! Dock är han inte fölis längre. Nikita dog när han var nästan sex veckor, efter det fick vi och Caruso ta hand om lillbebisen. Han är världens coolaste ettåring som inte tycker mycket är konstigt. Man går alltid ifrån med ett leende när man glott på söten:)
12:43:00

Lurvbulle

Önnarps Elaine
*1996
Aladdin - Bonnie


Ella går under smeknamnet Lurvbulle och är faktiskt pappas ponny, fast han har inte vågat sitta upp än, men hon har ju haft fölis:) Men hon är en rolig ponny, hon blir lätt nervös men håller man henne lugn och glad är hon rena drömmen.
18:34:00

Nickinyckelpiga

Niquita
*2001



Nicki . Jag  köpte henne från en ridskola där hon hade ledsnat på att vara, så hon såldes som problemponny. En seg bockponny men nu är hon både pigg och snäll:)
Lillhjärtat
13:25:00

Tossegoll

Tahoe Bris
*1996
Active Bowler - Falkina Fighter



Tahoe fick vi gratis "på köpet" när vi köpte mitt förra varmblodssto. Han var inte den vackraste hästen utan var undernärd och hade fula tänder. Men han visade ju sig vara väldigt ridbar tillslut. Min syster hade honom länge innan jag tog över heelt. Nu är han min pärla.
17:42:00

Cussooo

Caruso Starlight
*1994
Quick Pay - Diana Starlight


Världens bästa sällskapshäst och låtsaspappa till Siggsöt.
Är min systers häst från början:)
14:35:00

Favoritbilder



15:19:57

I did it!


Få bort metallringen och sedan få tillbaka den, och jag klarade det tillslut!;)
Värsta tålamodet liksom


13:48:00

Träna mer på

Det finns ju alltid saker man behöver träna mer på, finns ju alltid nytt att lära sig. I hästsammanhang behöver jag bättra på blicken ganska jättemycket, jag tycker uppenbarligen att det är jätteintressant att titta ner på hästens boge. Jag kör faktiskt samma grej när jag är ute och går, ibland är jag till och med så ful så jag gör det när jag pratar med folk haha! Tittar ner alltså. Det är ju viktigt jämt på olika sätt, dessutom ser det ju riktigt otrevligt ut när man glor på marken hela tiden. Gamla invanda saker som är svåra att bli av med om man inte tänker på det hela tiden, jag får helt enkelt tatuera in det på handen, TITTA UPP FÖR I HELVETE!!


11:53:22

13 Oktober

11:26:12

Tjockiis

Mina hästar får ju kraftfoder i hinkar på golvet, jag tycker att det är enklare att hålla dom rena och fräscha. Men i alla fall, nu har ju Fidéle börjat tycka att det är megagott och han vill gärna trycka i sig så mycket som möjligt av Lurvbulles foder, det smartaste knepet att få sticka ner sitt huvud är tydligen att slå mamma i huvudet med frambenet, då måste hon ju flytta på sig. Knasponny.
11:22:00

När och varför jag började rida

Jag började rida 1999 på ett ridlekis utanför Tierp där dom då bara hade shetlandsponnyer. Varför jag blev så intresserad av hästar kommer jag faktiskt inte ihåg, jag är ju uppväxt på en gård, vi hade dock bara tjurar men är man en dum unge som jag var så går det att rida på såna också;) Sen kan jag väl tänka mig att jag som minibäbis red endel på ponnyridningar runt om i landet haha, när tillfälle gavs liksom. Men det är ju inte så att det går i släkten, mamma var rädd till och med för de små ponnyerna haha^^


Agnes och Emil, Emma och Freja, Jag och Pelle.

Emma och Freja, Jag och Timotej, Agnes och Nypon

Jag och Spookey, när det började köpas in lite större ponnyer.

Spookey och Ronja, innan jag slutade där och fortfatte på en annan ridskola var Ronja den sista favoriten, glad liten ponnyyy:)
17:52:54

Hår

Fixar med håret, mitt stackars döda blonda hår ja, men jag tycker faktiskt om det:) Hårinpackning först, sen silk serum, då ser det i alla fall levande ut haha!


14:27:58

Jag är bra på...






12:01:28

Favoriterna


Allihopa är bäst och gör mig glad på så många olika sätt:)
15:13:56

Kirasötan


Världens bästa Kira, soffpotatisen!
16:50:29

Gårdagens terränghoppning

Det gick ju bra! Jag har ju fixat terränghoppning med trail för dannemora ridklubb. Sprang runt som en liten nervös höna hela dagen och förstod inte riktigt vad jag höll på med hela tiden, tur att jag hade alla underbara människor runt mig som styrde upp mig när det behövdes och hjälpte till att fixa hinder och få in alla i rätt ordning på banan:)

Pappa red trots spräckt revben, det gick megabra på världens bästa Tahoe. Signe red också och var superduktig, hon höll Tahoe lugn och glad runt hela banan utan stopp eller rivningar, fick sig en tredjeplats! Super! Så glad jag var! Blev tyvärr inga bilder under dagen, min superförvirrade hjärna kom inte ens att tänka på att jag faktiskt äger en kamera höhö..


Bild från i torsdags på Signe och Tahoe:)

Nu har jag för övrigt lyckats bli sjuk, treeevligt:) Så en kopp te och lite vila innan jag springer ut till stallet och pussar på världens sötaste hästisar:)
RSS 2.0